TCVP organiseert diverse soorten trainingen en toertochten.

Hieronder vind je een nadere uitleg over de soorten tochten die wij met grote regelmaat organiseren. Wil je weten wanneer we welke tocht organiseren? Bekijk dan ons jaarprogramma

 

Soorten tochten

Er zijn verschillende soorten tochten. We zetten ze eventjes op een rijtje:

a. Pelotonstocht (PT)
Een pelotonstocht is een wielersportevenement achter duidelijk herkenbare, tempobepalende voorrijders. De gemiddelde snelheid ligt rond de 25 km/u. De voorrijders mogen niet gepasseerd worden. Aan het einde van de groep bevinden zich enkele ervaren rijders, die zo nodig behulpzaam zijn bij het verhelpen van mankementen en het terug brengen naar de groep.

b. Toertocht (TT)
Bij een toertocht kan men zelf een keuze maken of men individueel dan wel in groepsverband deelneemt. Fiets je individueel dan volg je aan de hand van een routebeschrijving en/of de geplaatste pijlen de route. Je bepaalt je eigen tempo. Het deelnemen in groepsverband heeft als voordeel dat je niet op een routebeschrijving hoeft te kijken en/of op de pijlen hoeft te letten. Een nadeel kan zijn dat het tempo net iets te hoog of te laag voor je ligt.

c. Clubtocht (CT)
Een clubtocht wordt altijd in groepsverband gereden. Om aan meer wensen tegemoet te komen hebben we vier doelgroepen geformeerd. 

Groep A:    afstand maximaal 200 km, koerssnelheid 28 km/u en hoger
Groep B: afstand maximaal 140 km, koerssnelheid 25-28 km/u
Groep C: afstand maximaal   80 km, koerssnelheid 20-25 km/u
Groep D: afstand maximaal   40 km, koerssnelheid 17-19 km/u (als proef)

Aan de hand van de eigen conditie en wensen kan men tot het vertrek besluiten bij welke groep men die dag aansluit. In het jaarprogramma staan de afstanden en het vertrektijdstip vermeld.

e. AvondFiets4Daagse (AF4D)
Jaarlijks organiseert de vereniging de AF4D van Spijkenisse. Van maandag tot en met donderdag kan men een afstand van 8, 15, 25 of 35 km per avond rijden. Heeft men eenmaal voor een afstand gekozen, dan geldt deze voor alle vier de avonden.


Wie mogen deelnemen

Alle toertochten (TT) en pelotonstochten (PT) staan open voor leden en niet-leden. Niet-leden betalen inschrijfgeld. Aan de clubtochten (CT) kunnen alleen TCVP-leden en introducées deelnemen. Alle tochten, die onder auspiciën van TCVP worden gereden - m.u.v. de AvondFiets4Daagse - zijn bestemd voor racefiets en ATB/MTB (eventueel met elektrische ondersteuning mits de ondersteuning werkt tot maximaal 25 km/u).
Met het oog op de veiligheid voor alle deelnemers worden ligfietsen, ATB/MTB e-bikes welke harder gaan dan 25 km/u en andere vervoermiddelen niet toegelaten in een pelotonstocht en een clubtocht. Om dezelfde reden mag in een dergelijke tocht geen gebruik worden gemaakt van een triatlonstuur en is het dragen van een valhelm verplicht.
Wil je, alvorens lid te worden van Toerclub Voorne-Putten eerst de sfeer proeven, dan ben je van harte welkom tijdens een van onze clubtochten. Graag wel even ter plekke melden bij een van de aanwezige bestuurs- of toercommissieleden. Dit in verband met de verzekering. Deelname is in dit geval gratis.


Voor onderweg

Voor onderweg adviseren wij het volgende:

  • een helm tijdens een toertocht (tijdens een pelotonstocht en een clubtocht verplicht)
  • een fiets op maat, die 100% in orde is
  • een paar pleisters en een snelverbandje
  • een flesje desinfecterende vloeistof
  • klein setje reparatiespullen, zoals twee binnenbandjes, bandafnemers, fietspomp(je)
  • je naam, adres en woonplaatsgegevens; NTFU-leden beschikken daartoe over een ledenpas
  • wat (klein) geld voor een kopje koffie, pontgeld etc.
  • een mobiele telefoon
  • goed passende fietskleding en schoenen; je rijwielspeciaalzaak kan je hierover goed informeren
  • voldoende eten en drinken