Clubcompetities

Zomercompetitie

De zomercompetitie staat open voor alle leden van TCVP.

De doelstelling van de clubcompetitie is om meer aandacht te schenken aan de door TCVP georganiseerde ritten. Hiermee hopen we te bereiken dat meer leden aan onze tochten zullen meedoen.

De zomercompetitie wordt bijgehouden door middel van de presentielijst en/of het inschrijfformulier. Bij clubritten dient de riteigenaar erop toe te zien dat iedere deelnemer vermeld staat.

Voor elke in het Jaarprogramma genoemde rit krijgt de deelnemer 10 punten (uitzonderingen zullen worden aangegeven).
Er zijn 5 punten per dag te verdienen wanneer men aan de AvondFiets4Daagse deelneemt.
Tenslotte zijn er 2 punten te verdienen door degene, die tijdens de rit zichtbaar een TCVP-shirt en/of TCVP-jack draagt. Iedere deelnemer in clubshirt dient dit zelf op het inschrijfformulier of op de inschrijflijst te noteren.

TCVP-leden, die niet aan een tocht kunnen deelnemen, omdat zij hand- en spandiensten voor die tocht verlenen, krijgen dezelfde punten toegekend als de leden die wel fietsen.

Voor de podiumplaatsen 1, 2 en 3 zijn prijzen beschikbaar. Deze worden tijdens de ledenvergadering in november uitgereikt.

Met enige regelmaat wordt de tussenstand op de clubsite vermeld.

 

 

Wintercompetitie (Vossenjacht)

Gedurende de wintermaanden organiseren wij een aantal vossenjachten. Een vossenjacht is een combinatie van sport en spel. De afstand bedraagt ongeveer 40 km. De duur is ca. 2 á 2½ uur. In het Jaarprogramma worden datums bekend gemaakt.

Spelregels van een vossenjacht:

  • de manier van bewegwijzering (vetkrijt, spuitkrijt, fietsknooppunten of een combinatie daarvan) is aan de organisator van de rit.
  • bij gebruik van vet- en/of spuitkrijt staat er bij vertrek een pijl in de vertrekrichting. De kleur en de vorm van de pijl gelden voor de gehele rit.
  • indien gebruik wordt gemaakt van fietsknooppunten krijgt iedere deelnemer een “routebeschrijving” met daarop de te volgen knooppunten.
  • iedere deelnemer neemt bij de start 4 ringen mee. Deze zijn even en oneven genummerd en gekleurd. Controleer vooraf of je 4 ringen met hetzelfde nummer en kleur hebt. Het nummer goed onthouden s.v.p.
  • bij de start staat vermeld waar het eindpunt van de vossenjacht is. Controleer ook even hoeveel deelnemers er zijn (handig voor de uitzetter).
  • er zijn minimaal 2 en maximaal 3 controleposten. Deze worden aangegeven door het woord “controle”. De “controle” is een koker, die binnen een straal van 20 meter van het woord “controle” is te vinden. Hier doe je één ring per controlepost in.
  • tijdens de tocht vind je de tekst “zoek de vos”. Deze kan zich gedurende de hele tocht bevinden. De VOS is een koker, waarin je één ring deponeert en bevindt zich binnen een straal van 30 meter van de tekst “zoek de vos”.
  • op het eindpunt van de vossenjacht geef je aan de uitzetter(s) je naam, ringnummer en eventueel de overgebleven ringen.
  • ga niet naar huis zonder je af te melden.
  • om de organisatoren van een rit ook een kans op de eindoverwinning te geven, telt bij de overige deelnemers één rit van de competitie (met het minste resultaat) niet mee.
Puntentelling Vossenjacht
Aankomst Vos1e controle2e controle3e controle
1e50403020
2e45352519
3e40302218
4e35252017
5e30221816
6e25201515
7e20181414
8e18151313
9e15121212
10e13111111
11e en volgende10101010
niet gevonden0000