Soorten tochten

TCVP organiseert verschillende soorten toertochten. We  zetten ze eventjes op een rijtje.

Pelotonstocht (PT)
Een pelotonstocht is een wielersportevenement achter duidelijk herkenbare, tempobepalende voorrijders. De gemiddelde snelheid ligt rond de 25 km/u. De voorrijders mogen niet gepasseerd worden. Aan het einde van de groep bevinden zich enkele ervaren rijders, die zo nodig behulpzaam zijn bij het het verhelpen van mankementen en het terugbrengen naar de groep.

Toertocht (TT)
Bij een toertocht kan men zelf de keuze maken of men individueel dan wel in groepsverband deelneemt. Fiets je individueel dan volg je aan de hand van een routebeschrijving en/of geplaatste pijlen de route. Je bepaalt je eigen tempo. Het deelnemen in groepsverband heeft als voordeel dat je niet op de routebeschrijving hoeft te kijken en/of op de pijlen hoeft te letten. Een nadeel kan zijn dat het tempo net iets te hoog of te laag voor je ligt.

Clubtocht (CT)
Een clubtocht wordt altijd in groepsverband gereden. Om aan meer wensen tegemoet te komen hebben we vier doelgroepen geformeerd.

Groep A: afstand maximaal 200 km, snelheid 28 km/u en hoger
Groep B: afstand maximaal 140 km, snelheid 25-28 km/u
Groep C: afstand maximaal   80 km, snelheid 20-25 km/u
Groep D: afstand maximaal   40 km, snelheid 17-19 km/u (als proef)

Aan de hand van de eigen conditie kan men tot het vertrek besluiten bij welke groep men die dag aansluit. In het jaarprogramma staan de afstanden en het vertrektijdstip vermeld.

AvondFiets4Daagse (AF4D)
Jaarlijks organiseert de vereniging de AF4D van Spijkenisse. Van maandag tot en met donderdag kan men een afstand van 8, 15, 25 of 35 km per avond fietsen. Heeft men eenmaal voor een afstand gekozen, dan geldt deze voor alle vier de avonden.

ATB/ MTB-ritten
Gedurende de wintermaanden organiseren we zelf enkele ATB-MTB-ritten.  Verder doen we ook elders mee aan dergelijke ritten.

Vossenjachten
Een vossenjacht is een combinatie van sport en spel. De afstand bedraagt ongeveer 40 km.

Trainingsritten voor A-, B- en C-groep.
Op dinsdag, donderdag en zondag organiseren we trainingsritten. De afstand en richting wordt onderling afgestemd.
Vertrektijd: 09:00 uur gedurende de zomertijd en 10:00 uur gedurende de wintertijd.
Locatie: parkeerterrein bij het clubgebouw aan het Wielrenpad.

 

Wie mogen deelnemen
Alle toertochten (TT) en pelotonstochten (PT) staan open voor leden en niet-leden. Niet-leden betalen inschrijfgeld. Aan de clubtochten (CT) kunnen alleen TCVP-leden en introducés deelnemen. Alle tochten die onder auspiciën van TCVP worden gereden – m.u.v. de AvondFiets4Daagse – zijn bestemd voor racefiets en ATB/MTB (eventueel met elektrische ondersteuning mits de ondersteuning werkt tot maximaal 25 km/u).
Met het oog op de veiligheid van alle deelnemers worden ligfietsen, ATB/MTB e-bikes welke harder gaan dan 25 km/u en andere vervoermiddelen niet toegelaten in een pelotonstocht en een clubtocht. Om dezelfde reden mag in een dergelijke tocht geen gebruik worden gemaakt van een triatlonstuur en is het dragen van een fietshelm verplicht.

Wil je, alvorens lid te worden van Toerclub Voorne-Putten eerst de sfeer proeven, dan ben je van harte welkom op een van onze clubtochten. Graag even ter plekke melden bij een van de aanwezige bestuurs- of toercommissieleden. Dit in verband met de verzekering. Deelname is in dit geval gratis.

Voor onderweg
Voor onderweg adviseren wij het volgende:

  • een helm tijdens een toertocht (tijdens een pelotons- en een clubtocht verplicht!)
  • goed passende fietskleding en schoenen
  • een fiets op maat, die 100% in orde is
  • een paar pleisters en een snelverbandje
  • een flesje desinfecterende vloeistof
  • een setje reparatiespullen, zoals 2 binnenbandjes, bandafnemers en een fietspomp(je)
  • je naam, adres en woonplaatsgegevens
  • wat (klein) geld voor een kopje koffie, pontgeld etc.
  • voldoende eten en drinken
  • een mobiele telefoon