Omloop van Rotterdam

Zondag 21 april 2024
Omloop van Rotterdam

Vertrek 120 km tussen 08:00 en 09:00 uur
Vertrek 80 km om 09:00 uur
Vertrek 60 km om 09:30 uur
Vertrek 45 km om 11:00 uur
Alle tochten vertrekken vanaf het clubgebouw (opening/inschrijven vanaf 08:00 uur) aan het Wielrenpad in Spijkenisse.

Zondag 21 april 2024 organiseert Toerclub Voorne-Putten in samenwerking met de toerfietsverenigingen Barrhopoort en Zevenhuizen de “Omloop van Rotterdam”, een jaarlijks terugkerend fietsevenement. De deelnemers kunnen vanuit Spijkenisse kiezen uit vier afstanden.

De grote Omloop, 120 km.

De grote “Omloop van Rotterdam” is een vrije toertocht, waarbij in kleine en/of grote groepen wordt gereden. De deelnemers bepalen in onderling overleg het tijdstip van vertrek, de snelheid en de rusttijden. Er kan op drie plaatsen worden gestart: Spijkenisse, Zevenhuizen en Barendrecht. In Spijkenisse wordt gestart vanaf het clubgebouw van PRC Delta/TCVP aan het Wielrenpad (Sportpark Oostbroek), nabij de Spijkenisserbrug. De route gaat via de Beneluxtunnel richting Maassluis, evenwijdig aan het Scheur. De route wordt vervolgd langs Schipluiden naar het gehucht De Zweth, waar we via de Kandelaarbrug over de Delftse Schie gaan. Onder de A4 door en via de Ackerdijksche plassen tussen Zoetermeer en Bleiswijk door, naar de Rottemeren. Bij Toerclub Zevenhuizen (of in de buurt) wordt gepauzeerd. Na de pauze wordt de rit vervolgd via Nieuwerkerk a.d. IJssel en over de Van Brienenoordbrug naar Barendrecht. Na een korte stop bij onze fietsvrienden van Barrhopoort in Barendrecht gaat het via de Rhoonse en Carnissegrienden terug naar Spijkenisse. De route is geheel gepijld, zodat de deelnemers vrij gemakkelijk de weg kunnen vinden.

De kleine Omloop, 80 km.

Degenen, die 120 km te lang vinden,  kunnen deelnemen aan de kleine “Omloop van Rotterdam”, een pelotonstocht over 80 km. Evenals vorig jaar is ook nu voor de korte afstand van de Omloop van Rotterdam gekozen voor een echte omloop. Het begin van de tocht gaat door de parken van Hoogvliet en Schiedam. De tocht gaat verder door Oude Leede en Berkel en Roderijs. De pauze is aan de Rotte. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we uitrusten op het terras. We fietsen verder langs de Rotte zowel aan de rechter- als aan de linkerzijde. En langzaamaan komen we bij de climax van de tocht, de “col de Brienenoord”. Daarna gaan we nog even uitblazen bij onze fietsvrienden van Barrhopoort in Barendrecht en dan weer naar Spijkenisse. 
Het is een tocht achter voorrijders, de snelheid zal ca. 25 km/u zijn.
Riteigenaar: Wil Bloemberg

De kleinste omloop 60 km.

Is ook 80 km deze dag te ver voor je, dan is mogelijk de 60 km pelotonstocht een goed alternatief.
Riteigenaar: Emile van der Plaat

De zes kernen tocht 45 km.

Voor de D-groep hebben we deze dag een route uitgezet, die voert door de 6 kernen van Nissewaard.
Riteigenaar: Han van de Burg

Deelnamekosten:
Afstand 120 km: NTFU-leden 3,00; Overigen € 5,00
Afstand 80+60 km: NTFU-leden € 1,50; Overigen € 2,50

Let op ; Er kan alleen contant betaald worden.
Voor TCVP-leden en deelnemers aan de 45 km Zes kernen is de tocht gratis.

Alhoewel de rit voor TCVP-leden gratis is, dienen zij zich wel vooraf in ons clubgebouw (geopend vanaf 08:00) uur in te schrijven! 

Deze tochten zijn ook bij de NTFU aangemeld, dit betekent dat ook niet leden mee mogen fietsen. Aan onze leden zouden we willen vragen om vooral eens een kennis, familielid, collega, e.d. uit te nodigen om met onze vereniging mee te fietsen en kennis te laten maken.

Veiligheid!
De pelotonstochten van 60 en 80 km zijn bestemd voor racefiets of ATB/MTB (eventueel met elektrische ondersteuning mits de ondersteuning werkt tot maximaal 25 km/u). Om reden van veiligheid worden in beide tochten ligfietsen, ATB/MTB e-bikes welke harder gaan dan 25 km/u en andere vervoermiddelen niet toegelaten. Om dezelfde reden mag geen gebruik worden gemaakt van een triathlonstuur. Bovendien is het dragen van een valhelm verplicht!

Het bestuur

 
Deel dit bericht: