Openingstochten 3 maart 2024

Zoals gebruikelijk starten we in de eerste helft van maart ons officiële zomerseizoen.
Op zondag 3 maart kan men kiezen uit een korte pelotonstocht van 50 km of een langere van 100 km. De pelotonstochten, die achter duidelijk herkenbare, tempo bepalende voorrijders worden gereden, vertrekken vanaf het clubgebouw. De gemiddelde snelheid ligt rond de 25 km/u; de snelheid van de D-groep zal rond de 17-19 km/u liggen. De voorrijders mogen niet gepasseerd worden. Aan het einde van de groep bevinden zich enkele ervaren rijders, die zo nodig behulpzaam zijn bij het verhelpen van mankementen en het terug brengen naar de groep. De openingstochten staan open voor leden en niet-leden. Niet-leden betalen inschrijfgeld á € 2,50 of € 1,50 indien je een NTFU PLUS account hebt of NTFU-lid bent.

Vertrektijd 100 km: 10:00 uur
Vertrektijd 50 km: 10:15 uur
Vertrektijd 50 km D-groep: 11:00 uur

Plaats vertrek: clubgebouw, Wielrenpad 2

Openingstocht ca. 50 km
We starten zoals gebruikelijk bij de club aan het Wielrenpad en fietsen dan langs het kanaal richting Geervliet. Na het sluisje bij Heenvliet gepasseerd te hebben, rijden we verder richting het “Beren café”, en volgen dan de Groene Kruisweg totdat we het Kanaal door Voorne overgestoken zijn. Vervolgens slaan we linksaf en rijden we door totdat we op de plaats van de 2e Vlotbrug aangekomen zijn en vervolgen daar de route door de polder richting Vierpolders en kruisen we de Rijksstraatweg om daarna langs het fort in de richting van Tinte te rijden. Als we onze weg vervolgen komen we uiteindelijk in Oostvoorne en kunnen we de koffie bij restaurant de Duinrand al ruiken. Na de koffie koersen we richting het Kruiningergors om langs de overzijde van het Brielse meer en via de Brielse brug richting Zwartewaal te rijden. Vanaf hier rijden we via Heenvliet en Geervliet langs het Hartelkanaal weer terug naar het beginpunt.

Rit-eigenaar 50 km: Henk Boer
Rit-eigenaar D-groep: Dennis Klein

Openingstocht 100 km 

De openingstocht is een pelotonstocht achter voorrijders en voert traditiegetrouw over het eiland Voorne-Putten. Na vertrek vanaf het clubgebouw gaan we onder de Spijkenisserbrug door en rijden we via het fietspad langs de Oude Maas richting het Waterbedrijf Evides. Van daaruit volgen we het fietspad naar Hellevoetsluis. Om aan wat extra kilometers te komen, maken we tussendoor een uitstapje langs de Bernisse. Na Hellevoetsluis rijden we via Rockanje naar onze pauzeplaats De Duinrand in Oostvoorne. We hebben er dan pakweg zo’n 54 km opzitten. Na de koffie pakken we een gedeelte van de Maasvlakte mee, om vervolgens weer aan de noordkant van het Oostvoorns Meer uit te komen. Via de noordzijde van het Brielse Meer, Zwartewaal, Heenvliet en Geervliet bereiken we weer ons thuishonk.

Rit-eigenaar: Michel Dalmeijer                                        

 

 

U bent van harte welkom om met ons mee te fietsen en we zien er dan ook naar uit om samen met u het zomerseizoen officieel te mogen openen. We hopen op een grote opkomst en mooi weer.

Veiligheid!
Genoemde tochten zijn bestemd voor racefiets of ATB/MTB (m.u.v. de D-groep). 
Om reden van veiligheid worden in beide tochten ligfietsen, e-bikes (m.u.v. e-ondersteunde racefietsen tot max. 25km/u) en andere vervoermiddelen niet toegelaten (m.u.v. de D-groep). Om dezelfde reden mag geen gebruik worden gemaakt van een triathlonstuur. Daarenboven is het dragen van een valhelm verplicht. 
Het bestuur

Deel dit bericht: